Rob van Dijk's Blog

A Tweet is not a LinkedIn Status Update

Posted in new social media by Rob van Dijk on 19/01/2010


I was recently forced to delete one of my LinkedIn connections. Why?

I like to follow the LinkedIn status updates posted by my connections. They inform me about big projects they work on, about seminars they visit, about job changes and other career-related events. Until recently I was happily following these updates from my iPhone.

That is, until LinkedIn decided to offer a connection between its status update and Twitter. One of the usage scenarios – a Tweet with #in is passed to LinkedIn as status update – makes perfect sense. Once in while you tweet something that is worthwhile knowing for your LinkedIn connections as well: just add #in and you’re done. The second usage scenario however – all Tweets are passed to LinkedIn as status update – turns out to be a pain for those following status updates using the iPhone LinkedIn app. In fact, it just turns into a useless copy of Twitter. You have to wade through 20 Tweets of person X before encountering a single LinkedIn status update of another person, and then another 17 Tweets of the same person X before encountering the next. As people say on Twitter: #fail.

Apart from this practical issue, it usually doesn’t make sense to connect Twitter one-on-one with your LinkedIn status. LinkedIn gives me the career overview of my connections. Careers develop relatively slowly, and so status updates are relatively sparse. That is a completely different model than Twitter, where the update frequency is typically much higher.

So, to be able to see status updates of all my connections on the iPhone LinkedIn app (and not just Tweets from person X) I had to delete the connection. Which makes me very curious: how do you handle this?

About these ads

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ebberink said, on 27/01/2010 at 22:29

  Goed verhaal. Ik heb ditzelfde probleem. Ik wordt er gek van. Vooral ex-collega’s die ik op linkedin heb staan. Ik heb geen direct contact met deze mensen maar krijg wel dagelijks status updates. De enkele keer dat ik bij linkedin inlog zie altijd dezelfde personen met hun levensvraagstukken en hersenspinsels. Erg dom, all zeg ik het zelf. Want de enige manier om ze weg te krijgen is verwijderen uit mijn netwerk op linked in. Een dikke #fail inderdaad.

 2. Ebberink said, on 27/01/2010 at 22:31

  Ik moet trouwens zeggen dat ik ze niet helemaal uit mijn netwerk verwijder. Er is een button “hide” waarmee ik die personen alleen uit de status updateslijst verwijder.

  • Rob van Dijk said, on 28/01/2010 at 09:43

   Ik heb eerst contact gezocht met die persoon en uitgelegd hoe het getwitter via LinkedIn (bij mij) overkomt. Hij had dit ook al van anderen gehoord, zei er iets aan te gaan doen maar vervolgens zat ik nog een hele week tegen zijn twitterstroom aan te kijken. Dus uiteindelijk maar de connectie verbroken…

   Had ook naar Hide gekeken. Dat werkt inderdaad voor de LinkedIn site zelf, maar voor de iPhone app had dit geen effect. Bij jou wel? Misschien hebben ze dit gefixed in een update van de app?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: